Na een drukke tijd op het werk te hebben gehad (zit er nog midden in) ivm een grote reorganisatie, is het wel eens lekker om een weekje er tussenuit te gaan. Omdat wij eind dit jaar ons “eerste” kindje mogen verwachten, wil ik natuurlijk wel mijn vakantie dagen sparen om dan vrij te nemen 🙂 Dus dan maar een weekje vakantie in plaats van drie.

Nu ga ik graag op vakantie in Duitsland. Ten eerste omdat het een prachtig land is, maar ook omdat ik er altijd wel een beetje het gevoel heb dat ik me er wel thuis zou kunnen voelen. In de herfst gaan we standaard een weekje naar het Saarland. Meestal naar een vakantiepark in de buurt van Trier. Trier is een fantastische oude stad, waar ik mijn fotografie hart wel kan ophalen :-). Daarnaast zijn die wijnvelden langs de Saar en de Moezel in de herfst zo schitterende gekleurd dat het altijd genieten is daar. Dit jaar besloten we om het weekje zomervakantie ook maar in die buurt door te brengen. Wel iets noordelijker dan. De keuze viel op een vakantie park van de Roompot nabij Cochem. Een prachtig klein stadje langs de Moezel. We hebben beide lekker van de rust genoten en hebben flink bij kunnen tanken voor de komende drukke periode thuis en op het werk. Ik heb tijdens deze week de eerste kennismakingen gehad met de golfsport en moet zeggen: ik ben verkocht :-).

Normaal gesproken neem ik m’n camera wel altijd mee op vakantie, maar komen er nooit meer dan een paar foto’s op de sd-card. Gewoon vanwege het feit dat ik zo’n tas en joekel van een camera vervelend vind om die een hele dag om m’n nek te hebben. Voor een vakantie kiekje volstaat mijn mobiel :-). Echter dit keer werd ik verrast door het mooie landschap en ben ik er toch een paar keer op uit getrokken om wat plaatjes te schieten. Hieronder een paar plaatjes.

Uiteraard bij avond genomen 🙂

Mooie gewone plaatjes. Maar deze vakantie heb ik 2 andere vormen van fotografie aan de tand gevoeld: Panorama en HDR.

Panorama:

Deze omgeving leent zich goed voor een panorama foto heb ik me laten vertellen. Dus ik heb ook een poging gewaagd 🙂

Klik op de foto voor een grotere versie:

HDR:

HDR is een verhaal apart. Lang gedacht (heel naïef) dat het gewoon 3 foto’s maken was met wat verschillende belichtingen en dan met Photoshop even een HDR maken. Na de eerste poging die volledig mislukte, werd het een desillusie voor me en heb ik het nooit meer geprobeerd. Totdat ik in Cochem in een kerk rondliep en naar de schitterend geschilderde ramen keek. Ik dacht: deze kleur omgeving leent zich wel voor een HDR poging. Na verschillende foto’s met verschillende belichtingen geschoten te hebben, moest het grote werk op de PC gedaan worden. Zie hieronder het eerste redelijk bevredigend HDR resultaat 🙂

ShareShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Flattr the authorShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

5 thoughts on “1e HDR en Panorama poging (NL)

 1. Geweldige kleuren! Echt heel goed! Als dit je eerste poging is…, ben benieuwd wat de volgende brengt dan 🙂
  Inderdaad HDR is nog niet zo makkelijk, wel ontzettend leuk om te doen. Het moeilijkste is misschien nog wel om niet te overdrijven, al kan dat ook wel erg leuk zijn.
  Veel succes met je volgende HDR’s!
  (Seen in RT Twitter)

 2. Super mooi die foto van de kerk.
  Ben zelf ook van plan in de vakantie, zitten een uurtje voorbij Trier toevallig, ook wat met HDR bezig te gaan, heb het laatst al in de tuin uitgeprobeerd , leuke techniek.

 3. Mijn mening heb ik je al verteld 😉

  Pano vind ik goed gelukt. HDR is een lastig verhaal om het zomaar mooi te krijgen. Het is allemaal heel simpel als je het zo hoort/leest, maar de praktijk wijst uit dat het allemaal nog niet zo eenvoudig is. Deze vind ik wel leuk, ik hou wel wat van het ‘overdone’ effect.

 4. Hdr is prima gelukt niet te maar helemaal mijn smaak.
  De panoramafoto oogt wat donker en mist daardoor ‘frisheid’
  Maar geef de moed niet op ook hier is de regel oefening …….

  Succes met de volgende serie.

  Vriendelijke groet,

  Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website