Vanavond weer eens op pad geweest. Dit maal samen met m’n zwagertje, die fotografie aan het ontdekken is. Thermoskan thee mee, sigaretten, camera, batterijen (weer veel te snel leeg met dit weer 🙁 ) en op pad!

Al enige tijd staat een panorama poging op de Maasboulevard op mijn wensen lijstje. Vanavond maar eens een poging gewaagd. Weer leende zich niet echt goed, omdat het te mistig was. Met al dat licht van de stad weerkaatst in de mist, krijg je zo’n vieze gele kleur door je foto heen. Gelukkig bestaat er nog Photoshop, waarin je veel kunt corrigeren. Maar in ieder geval ga ik dit nog een keer proberen, maar dan bij heldere lucht.

Zie hier een panorama, bestaande uit 11 foto’s. Genomen met verschillende belichtingen, hoewel de meesten toch wel op F22, op 22 sec. geschoten zijn.

Daarnaast zijn we natuurlijk ook nog een keer bij de Erasmusbrug wezen kijken. En een plaatje gemaakt. Direct maar een 1e poging gewaagd bij avond op HDR gebied. Zie hieronder het resultaat van 3 foto’s.

Foto 1: ISO 200, 26mm, F/18, 15 sec.

Foto 2: ISO 200, 26mm, F/25, 8 sec.

Foto 3: ISO 200, 26mm, F/13, 30 sec.

Zit nog wat teveel ruis in de foto naar mijn mening, dus kan nog beter :-). Maar op zich denk ik dat ik hier toch wel redelijk tevreden mee kan zijn, toch?

ShareShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Flattr the authorShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

3 thoughts on “Panorama & HDR – Rotterdam (NL)

  1. Hoi Peter,
    Leuke HDR, maar is HDR niet het spelen met de belichting in plaats van je diafragma veranderen? Door verandering van diafragma speel je juist met de scherpte en krijg je meer ruis zoals je zelf al aangaf. HRD is juist spelen met de belichting door onderbelichte en overbelichte stukken te compenseren en een overall beter belichte foto te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website